Like many other websites we use cookies in ours in order to improve your experience on it. Do not worry, we do not keep information about you. For futher informattion please check our Terms and conditions

news

SPELBOLAG TAPPAR MARKNAD TILL ILLEGALT SPEL

Nya data visar att olicensierade spelbolag vinner mark mot licensierad spelbolag i SverigeSverige införde den 1 januari förra året en ny spelreglering med syftet att stärka konsumentsskyddet. Staten delade ut spellicenser till de bolag som uppfyllde kraven.

SPELBOLAG TAPPAR MARKNAD TILL ILLEGALT SPELfoto:
Pedro Specter
created at: Mon Apr 27 2020| updated at:Wed Jul 06 2022
694
news

Nya data visar att olicensierade spelbolag vinner mark mot licensierad spelbolag i Sverige. Sverige införde den 1 januari förra året en ny spelreglering med syftet att stärka konsumentsskyddet. Staten delade ut spellicenser till de bolag som uppfyllde kraven. 

Det statliga monopolbolaget skulle inte särbehandlas utan alla behandlas lika, och den som inte hade licens skulle inte kunna verka i Sverige. Det är för tidigt att veta hur våra spelvanor påverkas av covid-19-krisen och uppmaningar till social distansering. Det råder dock inget tvivel om att människor med spelproblem är särskilt beroende av att staten verkligen samlar allt spel som sker i Sverige i ett licenssystem. Licenserade bolag är anslutna till Spelinspektionens centrala självavstängningssystem Spelpaus. Det räcker att vända sig dit en gång för att därefter vara avstängd från samtliga licensierade spelbolag. 

Därtill är licensierade spelbolag skyldiga att föreha ett omfattande regelverk som syftar till att upprätthålla ett starkt konsumentskydd i Sverige. Det gäller alltifrån strikta marknadsföringsregler och förbud mot VIP-bonusar till att spelkunden obligatorisk måste sätta ett budgettak för sitt spelande, för att nämna några av de krav som ställs.

© 2021 - The Swedish Times
All rights reserved
Download our app: